Sofie Croes en Imara Krijger hebben zich geplaatst voor de Districtselectie van District Oost.Tijdens de instroomtest op 18 september in Twello scoorden ze ruim voldoende punten om in de selectie te komen van Oost Nederland (Gelderland en Overijssel).
De districtselectie trainingen vallen onder auspiciën van de afdeling topsport van de KNGU en zijn bedoeld om de beste turnsters en coaches gezamenlijk te laten trainen onder leiding van topsport coaches van de Hazenkamp Nijmegen en TON Almelo. Hierdoor worden turnsters en coaches ondersteund in hun ontwikkeling. VGV is trots dat voor het 5e jaar op rij VGV turnsters zich geplaatst hebben voor deze selectie

.Districtsselectie Oost 2016

Voor de A-selectie zijn alle regio en districtswedstrijden  weer achter de rug. Afgelopen weekend turnden veel VGV turnsters hun districtskampioenschap in Hengelo (Ov).

We kunnen terug kijken op mooie resultaten. Jammer genoeg werden we de afgelopen tijd niet gespaard voor wat betreft blessures. Zo konden Anouk, Maureen en ook Lotte helaas hun laatste districtswedstrijd niet turnen. Gelukkig kunnen Anouk en Maureen doorstromen naar de landelijke wedstrijden op basis van hun eerdere resultaten. Lotte heeft nog een kans op de achtste finale in februari in Amsterdam.

Silke Vink werd districtskampioen bij de pupillen 2 nationaal 2 niveau en Anne van Maanen werd eerste bij de jeugd 2e divisie. Het kampioenschap bij de pupillen 2 nationaal 3 was voor Isa te Lindert. Lynn Nijkamp mocht bij de jeugd 1 nationaal 2 de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Alle VGV turnsters wisten zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Een bijzondere vermelding hierbij verdient Fleur Schuurman. Fleur heeft dit jaar de overstap gemaakt van D1 niveau naar het 2 niveaus hogere N3 niveau. In een categorie met veel concurrentie wist Fleur door keihard trainen en daarmee veel progressie boekend, zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijden.

Ook een bijzondere vermelding voor Anne van Maanen. Na een val met paardrijden was er door een gebroken arm lang blessureleed. Toch gaf Anne niet op, bleef doorzetten, met als resultaat dat Anne in Hengelo weer mocht plaatsnemen op de hoogste podiumplaats. Zo is weer duidelijk dat hard werken en doorzetten in de training loont.

Eerste plaatsingswedstrijd veelbelovend

Alle turnsters van de A-selectie hebben hun eerste plaatsingswedstrijd gehad.
Er waren vele goede resultaten en er waren een paar mooie come-backs.
Mooie come-backs van Anne van Maanen en Elisan Peters. Anne turnde voor het eerst sinds anderhalf jaar na haar blessure weer een wedstrijd en deed dit prima met een mooie 5e plaats bij de jeugd 2e divisie.

Lees meer