Jeugduitvoering: Op de boerderij

Op zaterdag 14 maart om 14.00 uur is onze jaarlijkse gymuitvoering met de jeugdleden. Het thema van dit jaar is 'Op de boerderij'. Zet de datum in je agenda en geef hem door aan je buren, ouders, vrienden en familie zodat iedereen kan komen kijken naar wat jij allemaal doet bij VGV! We hebben een klompendans, een optreden van boer Harms, de superboeren en de drie biggetjes. Maar er scharrelt nog veel meer rond op het erf van de boerderij. Elke groep treedt met een eigen nummer op. Genoeg te zien dus! De voorbereidingen zijn achter de schermen al in volle gang. In de lessen wordt er inmiddels ook volop geoefend om de optredens onder de knie te krijgen. Wij kijken ernaar uit! Komen jullie ook?

VGV Boerderij

Sporttalent van het jaar; stem op Lynn

Lynn Nijkamp is genomineerd voor sporttalent van de gemeente Oude IJsselstreek. Ze heeft alleen nog jouw stem nodig! Stemmen kan tot 6 maart a.s.. Ga naar Sportverkiezing Oude IJsselstreek - stemmen en breng snel je stem uit. Lynn is NK kampioen op de vloer bij junioren eerste divisie. Een hele knappe prestatie!
Lynn

Meedoen regeling via gemeente

Heeft u een laag inkomen of een uitkering maar zou u of uw kind(eren) wel graag willen sporten bij VGV Varsseveld? Dan willen we u graag wijzen op de meedoenregeling. Vaak helpt uw gemeente u of uw kind mogelijk met een bijdrage. Vraag uw gemeente om meer informatie. Voor de gemeente Oude IJsselstreek klik op deze link voor de Meedoenregeling 

VGV2019groep3 4Brazielie zwaait

 

Acrogym plaatsingswedstrijd in Varsseveld

In het weekend van 25 en 26 januari organiseert VGV Varsseveld de 3e en 4e plaatsingswedstrijd acrogym voor de teams die uitkomen in het E, D en C niveau.
Op zaterdag zal het E niveau in actie komen en op zondag het D en C niveau. Voor de blokindelingen, tijden en deelnemerslijst klik op deze link van de dutchgymnastic.
Tijdens dit wedstrijdweekend zal fotograaf Pettrik Kafoe aanwezig zijn. De foto's van deze wedstrijd zullen terug te vinden zijn op http://pettrik.oypo.nl
Acro VGV wedstrijd

 

Het Grote Gymfeest 2020

Om het nieuwe jaar goed in te luiden, werd op vrijdag 3 januari het jaarlijkse Grote Gymfeest gehouden voor alle basisschoolkinderen uit Varsseveld en omstreken. Maar liefst 81 kinderen hebben in de turnhal al hun energie eruit kunnen springen, gymmen en freerunnen! Wat een goede start van 2020! Voor foto's klik op deze link naar onze Facebook foto album.

Het Grote Gymfeest VGV

December nieuwsbrief VGV

De VGV nieuwsbrief van december 2019 is nu online te lezen.

Veel leesplezier!

NB20191 Medium

NB2019 december 2e pag

 

Het Grote Gymfeest op vrijdag 3 januari

Op vrijdag 3 januari starten we in stijl het nieuwe jaar met Het Grote Gymfeest!
Alle basisschool kinderen uit Varsseveld en omgeving zijn van harte welkom.
Groep 1 t/m 3 van 13.30 - 14.30 uur.
Groep 4 t/m 8 van 15.00 - 16.30 uur.
Het grote gymfeest is een initiatief van de KNGU om beweging onder jonge kinderen te stimuleren.
Entree is € 2,00. Neem al je vriendjes en vriendinnetjes mee om lekker te bewegen.

Het Groot gymfeest 2020 Medium

Afscheid (jeugd)bestuursleden

Op maandag 28 oktober jl. hebben we tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering afscheid genomen van de bestuursleden Martine van Til-Flipse, Benno Eising en Marjon Rothman. Bij het jeugdbestuur heeft Willemijn Hettinga na 6 jaar afscheid genomen.

Martine heeft zich als penningmeester 9 jaar lang ingezet voor het financiële gedeelte binnen de vereniging. Zo zorgde ze o.a. voor de facturen, declaratiebonnetjes, subsidie aanvraag en een sluitende begroting, wisselgeld bij de diverse acties en kleding voor het bestuur passend bij het thema van de uitvoeringen. Ingrid Scheuter wil vanaf nu de financiële administratie onder haar hoede gaan nemen, al neemt zij geen zitting in het bestuur.

Benno Eising was onze kracht op de achtergrond. In de afgelopen 6 jaar was hij onder andere druk met notulen tijdens bestuursvergaderingen, contactpersoon voor externe contacten en onze vaste kracht bij het opbouwen van een turnhal of sporthal tot wedstrijdpodium. Zelfs minister van Sport Bruno Bruins was destijds onder de indruk van Benno en zijn verhaal over onze turnhal.

Marjon Rothman neemt na 10 jaar afscheid van het bestuur. Zij heeft zich druk gemaakt om alle groepen te voorzien van leiding. Zij was het eerste aanspreekpunt voor de leiding, wat gebeurde op geschikte en minder geschikte tijdstippen. Tevens zorgde zij altijd voor de kerstattenties. En bij activiteiten hielp zij graag in de bediening. Marjon blijft achter de schermen het bestuur ondersteunen.

Willemijn Hettinga was jaren lang een vertrouwd gezicht bij de vele jeugdbestuur activiteiten. Zoals bij de recordpoging om 7,5 uur lang non-stop te springen bij VGV. Daar heeft ze alles tot op de millimeter en seconde in de gaten gehouden. 

Een aantal mensen heeft inmiddels aangegeven zitting te willen nemen in het bestuur, al is het op dit moment nog een paar jaar te vroeg voor hen. We hopen het bestuur te zijner tijd alsnog aan te kunnen vullen.

Afscheid Martine Benno en Marjon

Afscheid 2

Nieuwsbrief oktober

De Nieuwsbrief van oktober is nu online te lezen.

Veel leesplezier!

Nieuwsbrief oktober 2019 Large

Kleine wijziging lesrooster na Herfstvakantie

De lesuren voor speeltuingym & jumpgym op maandag zullen na de herfstvakantie gegeven worden op de dinsdag door Stijn Roerdink op onderstaande tijden.

  • 15.00 – 16.00 uur groep 1/2   speeltuingym
  • 16.00 – 17.00 uur groep 3/4   jumpgym

Het lesuur van de Ouder & Kind groep op woensdag komt te vervallen, de maandaggroep om 10.00 uur blijft wel.
Klik hier voor het nieuwe lesrooster.

Lesrooster

Uitnodiging jaarvergadering V.G.V.

Maandag 28 oktober a.s. staat de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van V.G.V. op het programma. Hiervoor zijn onze leden van harte welkom om 20.00 uur in de vergaderruimte van Van Raam Arena. Tijdens deze vergadering nemen we afscheid van de bestuursleden Benno Eising en Marjon Rothman en jeugdbestuurslid Willemijn Hettinga. De uitnodiging met agenda is via deze link te lezen.
We hopen een groot aantal leden te mogen begroeten op de vergadering.

 

Circus VGV themaweek

Elk jaar organiseert VGV de grote themaweek! Dit jaar is het thema CIRCUS. Van 28 oktober t/m 10 november zal de turnhal aangekleed zijn met allemaal attributen, versiering en toestellen die passen bij het thema Circus. De recreatieve groepen van de vereniging zullen speciaal hun lessen aanpassen en wordt er geoefend met tonnetje lopen, tissuedoeken klimmen, jongleren, eenwieleren en nog veel meer! En het allerleukste is: je hoeft geen lid te zijn van de vereniging om aan deze week mee te doen! Dus ook vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom!
Zie jij die circusweek wel zitten? Download dan je toegangskaartje via deze link en kijk op het lesrooster bij welke groepen jij mee kan doen!
Let op: de toegangskaartjes zijn alleen geldig van 28 oktober t/m 10 november.
Overige informatie
VGV is ook te volgen op Facebook en Instagram, waar regelmatig informatie over o.a. de themaweek geplaatst wordt!
Tijdens de themaweek zullen foto’s/video’s worden gemaakt en online worden gezet. Bij bezwaar tegen beeldmateriaal dit graag vóór de les melden bij de leiding van de desbetreffende groep. Voor vragen kun je terecht bij Rachel Tieltjes: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-23287980.

CircusweekVGV

Nieuwsbrief juli is nu online te lezen

Door op deze link te klikken kunt u nu meteen de nieuwsbrief van juli lezen. Deze is per mail verstuurd naar de leden en andere geïnteresseerden.
Wilt u de volgende nieuwsbrief ook per mail willen ontvangen? Meld u aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief juli Large

 

 

Even voorstellen.....

Na de zomervakantie komt Sharon Ruiken het VGV team versterken als nieuwe leiding voor de Ouder & Kind groepen.
Ze stelt zich zelf even voor....
Ik ben Sharon Ruiken, 31 jaar en woon in Gendringen. Ik ben moeder van twee kinderen, een dochter van 7 en een zoon van 5. Daarnaast ben ik juf op een basisschool. Bij toeval stuitte ik op de vraag naar een gymjuf voor de Ouder en Kind gymlessen bij VGV. En daar waren de kriebels weer. Als kind heb ik lang geturnd en zo turnt nu ook mijn dochter. Sinds ik ben afgestudeerd aan de Pabo, was er altijd de vraag; mag ik dan ook gymlessen bij een vereniging geven? Nu heb ik de post hbo-opleiding bewegingsonderwijs afgerond en wil ik me in nabije toekomst wat verder toespitsen op het lesgeven binnen een vereniging. En dan is het zover. Vanaf september zal ik met veel plezier de lessen Ouder en kind gym gaan verzorgen bij VGV.  En hoop dat er veel peuters en ouders/grootouders met net zo veel plezier komen gymmen.

Sharon VGV  Sharon

 

Lesrooster voor nieuwe seizoen 2019/2020

Na de vakantie gaat het nieuwe lesrooster in met een aantal kleine wijzigingen:
Voor de lesuren van Ouder & Kind groepen hebben we een nieuwe leidster: Sharon Ruiken. Tevens is de begintijd op de maandag iets naar achteren geschoven, te weten aanvang 10.00 uur. 
Voor de springgroepen neemt Stijn Roerdink de lessen over van Babet en Elisan. Ook hebben we vanaf het nieuwe seizoen bij de springgroepen geen aparte meisjes/jongens groepen meer. Het zijn allemaal gemengde groepen geworden.  

Bekijk hier alvast het Lesrooster VGV seizoen 2019/2020.

Lesrooster

15 juni talententest turnen

Jaarlijks is er vlak voor de zomervakantie een talententest waarvoor meisjes en jongens, in de leeftijd van vijf tot en met acht jaar, zich voor kunnen opgeven. Vanuit deze talententest kunnen kinderen instromen in de Jong Talent Groep. De Varsseveldse Gymnastiek Vereniging (V.G.V.) leidt al meerdere jaren jonge talenten op tot goede turners en turnsters die op landelijk niveau turnen. De gymvereniging is op zoek naar meisjes geboren in 2012 en 2013 die het leuk vinden om te leren turnen. Ze zijn van harte welkom op zaterdagmorgen 15 juni van 9.00 tot 10.00 uur. Hiervoor kan men zich opgeven bij Babet Rothman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De jongens die veel energie hebben en het leuk vinden om op turnen te gaan zijn later op de middag welkom. Van 15.30 uur tot 16.45 uur is er voor jongens geboren in 2011, 2012 of 2013 een mogelijkheid om te laten zien hoe beweeglijk ze zijn. Ook hiervoor geldt dat ze zich van tevoren moeten opgeven bij Jotan Wijnholds (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). V.G.V. staat voor kindvriendelijke leiding, verantwoord sporten, positieve coaching en toptrainers. De talententest wordt gehouden in de turnhal Van Raam Arena aan de van Pallandstraat 6 in Varsseveld.
Klik hier voor meer informatie over de jongtalentgroep.
Talententest

VGV Varsseveld talenttest Medium   VGV Varsseveld talenttest turnen Medium

Volgend weekend halve finale NK dames

Volgende week is het zover! Dan wordt de 1/2 finale turnen dames in Varsseveld geturnd. Wij zijn er klaar voor en kijken er enorm naar uit om jullie allemaal te zien in Varsseveld. We gaan onze uiterste best doen om er een onvergetelijk weekend van te maken. 

We verwachten zo’n 400 turnsters uit het hele land! Op zaterdag 11 mei wordt er geturnd in de 1e divisie en op zondag 12 mei in de 3e divisie. Het beloven spannende wedstrijden te worden. Na diverse voorrondes mogen deze turnsters immers proberen zich te kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen.
We organiseren deze wedstrijden gezamenlijk met de landelijke turnbond (KNGU). Hierbij worden zo’n 75 vrijwilligers ingezet om de kwalificatie wedstrijd goed te laten verlopen. Ook een aantal VGV-turnsters zal dit weekend in actie komen.
Bezoekers zijn beide dagen van harte welkom om te kijken naar de turnsters die strijden voor een plek op het NK. Meer informatie over de wedstrijden, indeling en tijden is te vinden op deze link naar wedstrijden.kngu.nl

Graag tot ziens in Varsseveld!

wedstrijdposter VGV Large

½ Finale NK Salontopper.nl Turn Event

V.G.V. Varsseveld organiseert in het weekend van 11 en 12 mei 2019 het 'Salontopper.nl Turn Event. De halve finale turnen dames 1e en 3e divisie. 
Kijk op www.dutchgymnastics.nl voor alle informatie over de indeling en tijden! Kom je ook?

wedstrijdposter VGV Large

 

 

Nieuwsbrief maart nu ook online te lezen!

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen binnen onze vereniging.
Lees onze nieuwsbrief van maart 2019

Nieuwsbrief VGV maart 2019 Large

Test circusweekVGV

Vacatures VGV

 

De Varsseveldse Gymnastiek Vereniging heeft een 3-tal vacatures

Per direct: 
Train(st)er ACRO 

Met ingang van 2019/2020 

Train(st)er op de woensdag voor
* speeltuingym; meisjes/jongens groep 1 en 2
* jumpgym; meisjes/jongens groep 3 en 4

Train(st)er Ouder & Kindgym 

Voor nadere informatie en reacties kun je contact opnemen met Marjon Rothman; 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 06-23057036