Nieuwsbrief oktober

De Nieuwsbrief van oktober is nu online te lezen.

Veel leesplezier!

Nieuwsbrief oktober 2019 Large

Kleine wijziging lesrooster na Herfstvakantie

De lesuren voor speeltuingym & jumpgym op maandag zullen na de herfstvakantie gegeven worden op de dinsdag door Stijn Roerdink op onderstaande tijden.

  • 15.00 – 16.00 uur groep 1/2   speeltuingym
  • 16.00 – 17.00 uur groep 3/4   jumpgym

Het lesuur van de Ouder & Kind groep op woensdag komt te vervallen, de maandaggroep om 10.00 uur blijft wel.
Klik hier voor het nieuwe lesrooster.

Lesrooster

Uitnodiging jaarvergadering V.G.V.

Maandag 28 oktober a.s. staat de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van V.G.V. op het programma. Hiervoor zijn onze leden van harte welkom om 20.00 uur in de vergaderruimte van Van Raam Arena. Tijdens deze vergadering nemen we afscheid van de bestuursleden Benno Eising en Marjon Rothman en jeugdbestuurslid Willemijn Hettinga. De uitnodiging met agenda is via deze link te lezen.
We hopen een groot aantal leden te mogen begroeten op de vergadering.

 

Circus VGV themaweek

Elk jaar organiseert VGV de grote themaweek! Dit jaar is het thema CIRCUS. Van 28 oktober t/m 10 november zal de turnhal aangekleed zijn met allemaal attributen, versiering en toestellen die passen bij het thema Circus. De recreatieve groepen van de vereniging zullen speciaal hun lessen aanpassen en wordt er geoefend met tonnetje lopen, tissuedoeken klimmen, jongleren, eenwieleren en nog veel meer! En het allerleukste is: je hoeft geen lid te zijn van de vereniging om aan deze week mee te doen! Dus ook vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom!
Zie jij die circusweek wel zitten? Download dan je toegangskaartje via deze link en kijk op het lesrooster bij welke groepen jij mee kan doen!
Let op: de toegangskaartjes zijn alleen geldig van 28 oktober t/m 10 november.
Overige informatie
VGV is ook te volgen op Facebook en Instagram, waar regelmatig informatie over o.a. de themaweek geplaatst wordt!
Tijdens de themaweek zullen foto’s/video’s worden gemaakt en online worden gezet. Bij bezwaar tegen beeldmateriaal dit graag vóór de les melden bij de leiding van de desbetreffende groep. Voor vragen kun je terecht bij Rachel Tieltjes: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-23287980.

CircusweekVGV

Nieuwsbrief juli is nu online te lezen

Door op deze link te klikken kunt u nu meteen de nieuwsbrief van juli lezen. Deze is per mail verstuurd naar de leden en andere geïnteresseerden.
Wilt u de volgende nieuwsbrief ook per mail willen ontvangen? Meld u aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief juli Large

 

 

Even voorstellen.....

Na de zomervakantie komt Sharon Ruiken het VGV team versterken als nieuwe leiding voor de Ouder & Kind groepen.
Ze stelt zich zelf even voor....
Ik ben Sharon Ruiken, 31 jaar en woon in Gendringen. Ik ben moeder van twee kinderen, een dochter van 7 en een zoon van 5. Daarnaast ben ik juf op een basisschool. Bij toeval stuitte ik op de vraag naar een gymjuf voor de Ouder en Kind gymlessen bij VGV. En daar waren de kriebels weer. Als kind heb ik lang geturnd en zo turnt nu ook mijn dochter. Sinds ik ben afgestudeerd aan de Pabo, was er altijd de vraag; mag ik dan ook gymlessen bij een vereniging geven? Nu heb ik de post hbo-opleiding bewegingsonderwijs afgerond en wil ik me in nabije toekomst wat verder toespitsen op het lesgeven binnen een vereniging. En dan is het zover. Vanaf september zal ik met veel plezier de lessen Ouder en kind gym gaan verzorgen bij VGV.  En hoop dat er veel peuters en ouders/grootouders met net zo veel plezier komen gymmen.

Sharon VGV  Sharon

 

Lesrooster voor nieuwe seizoen 2019/2020

Na de vakantie gaat het nieuwe lesrooster in met een aantal kleine wijzigingen:
Voor de lesuren van Ouder & Kind groepen hebben we een nieuwe leidster: Sharon Ruiken. Tevens is de begintijd op de maandag iets naar achteren geschoven, te weten aanvang 10.00 uur. 
Voor de springgroepen neemt Stijn Roerdink de lessen over van Babet en Elisan. Ook hebben we vanaf het nieuwe seizoen bij de springgroepen geen aparte meisjes/jongens groepen meer. Het zijn allemaal gemengde groepen geworden.  

Bekijk hier alvast het Lesrooster VGV seizoen 2019/2020.

Lesrooster

15 juni talententest turnen

Jaarlijks is er vlak voor de zomervakantie een talententest waarvoor meisjes en jongens, in de leeftijd van vijf tot en met acht jaar, zich voor kunnen opgeven. Vanuit deze talententest kunnen kinderen instromen in de Jong Talent Groep. De Varsseveldse Gymnastiek Vereniging (V.G.V.) leidt al meerdere jaren jonge talenten op tot goede turners en turnsters die op landelijk niveau turnen. De gymvereniging is op zoek naar meisjes geboren in 2012 en 2013 die het leuk vinden om te leren turnen. Ze zijn van harte welkom op zaterdagmorgen 15 juni van 9.00 tot 10.00 uur. Hiervoor kan men zich opgeven bij Babet Rothman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De jongens die veel energie hebben en het leuk vinden om op turnen te gaan zijn later op de middag welkom. Van 15.30 uur tot 16.45 uur is er voor jongens geboren in 2011, 2012 of 2013 een mogelijkheid om te laten zien hoe beweeglijk ze zijn. Ook hiervoor geldt dat ze zich van tevoren moeten opgeven bij Jotan Wijnholds (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). V.G.V. staat voor kindvriendelijke leiding, verantwoord sporten, positieve coaching en toptrainers. De talententest wordt gehouden in de turnhal Van Raam Arena aan de van Pallandstraat 6 in Varsseveld.
Klik hier voor meer informatie over de jongtalentgroep.
Talententest

VGV Varsseveld talenttest Medium   VGV Varsseveld talenttest turnen Medium

Volgend weekend halve finale NK dames

Volgende week is het zover! Dan wordt de 1/2 finale turnen dames in Varsseveld geturnd. Wij zijn er klaar voor en kijken er enorm naar uit om jullie allemaal te zien in Varsseveld. We gaan onze uiterste best doen om er een onvergetelijk weekend van te maken. 

We verwachten zo’n 400 turnsters uit het hele land! Op zaterdag 11 mei wordt er geturnd in de 1e divisie en op zondag 12 mei in de 3e divisie. Het beloven spannende wedstrijden te worden. Na diverse voorrondes mogen deze turnsters immers proberen zich te kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen.
We organiseren deze wedstrijden gezamenlijk met de landelijke turnbond (KNGU). Hierbij worden zo’n 75 vrijwilligers ingezet om de kwalificatie wedstrijd goed te laten verlopen. Ook een aantal VGV-turnsters zal dit weekend in actie komen.
Bezoekers zijn beide dagen van harte welkom om te kijken naar de turnsters die strijden voor een plek op het NK. Meer informatie over de wedstrijden, indeling en tijden is te vinden op deze link naar wedstrijden.kngu.nl

Graag tot ziens in Varsseveld!

wedstrijdposter VGV Large

½ Finale NK Salontopper.nl Turn Event

V.G.V. Varsseveld organiseert in het weekend van 11 en 12 mei 2019 het 'Salontopper.nl Turn Event. De halve finale turnen dames 1e en 3e divisie. 
Kijk op www.dutchgymnastics.nl voor alle informatie over de indeling en tijden! Kom je ook?

wedstrijdposter VGV Large

 

 

Nieuwsbrief maart nu ook online te lezen!

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen binnen onze vereniging.
Lees onze nieuwsbrief van maart 2019

Nieuwsbrief VGV maart 2019 Large

Test circusweekVGV

Vacatures VGV

 

De Varsseveldse Gymnastiek Vereniging heeft een 3-tal vacatures

Per direct: 
Train(st)er ACRO 

Met ingang van 2019/2020 

Train(st)er op de woensdag voor
* speeltuingym; meisjes/jongens groep 1 en 2
* jumpgym; meisjes/jongens groep 3 en 4

Train(st)er Ouder & Kindgym 

Voor nadere informatie en reacties kun je contact opnemen met Marjon Rothman; 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 06-23057036

 

Zaterdag 30 maart Veeg mee met VGV

Zaterdag 30 maart start om 9.30 uur de jaarlijkse WC papier actie. Om een zo volledig mogelijk aanbod van gym- en turnactiviteiten in ons dorp te behouden, willen we graag met zo veel mogelijk mensen op pad om geld in te zamelen. De kinderen gaan langs de deur om wc-papier te verkopen. Ouders kunnen helpen door mee te rijden en te helpen verkopen. Vele handen maken licht werk, dus geef u op en steun onze vereniging.
Uw kind kan zich hiervoor individueel of als team opgeven tot 27 maart 2019. Als er vooraf geen teamgenootjes zijn maakt dat niet uit, ’s ochtends voor aanvang worden ook teams per auto gemaakt. Daarnaast kunt u als ouder aangeven of u wilt helpen en/of mee kunt rijden. 
Wanneer: zaterdag 30 maart 2019
Waar: Van Raam Arena (turnhal)
Tijdstip: 9.30 uur tot ± 12.30 uur
Informatie en opgeven bij Jolanda te Lindert
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 06-12308431

WC rol

De vakantiefoto's van onze wereldreis zijn klaar!

Tijdens de Jeugduitvoering zijn we "Op Wereldreis" gegaan. Iedereen was op tijd ingecheckt zodat we op tijd konden vertrekken vanuit Varsseveld. Als eerste gingen wij met de allerkleinsten een reisje door Nederland maken. Daarna vertrokken we via Frankrijk naar de Bahama's en zelfs Rusland hebben we aangedaan. De crew met de gele hesjes zorgden ervoor dat alles soepel verliep en we iedere keer weer snel konden doorreizen. Ook China, Fantasyland, Egypte en Amerika stonden op het programma. Het was een hele prettige vlucht en ook de aankomsttijd was keurig. Bekijk nu de vakantiefoto's van deze geslaagde middag.


Nieuwsbrief VGV februari

Blijf op de hoogte van de activiteiten binnen onze vereniging.
De nieuwsbrief van februari 2019 staat online

Nieuwsbrief 2019 Large

Mooi sportaanbod 50 plussers bij VGV

Ook voor 50-plussers heeft VGV een mooi sport aanbod. Kom gerust een keer kennismaken en doe mee!
Klik voor meer informatie op onderstaande link:

Op wereldreis tijdens de jeugduitvoering

Zaterdag 23 februari zal de jaarlijkse jeugduitvoering weer plaatsvinden. Alle jeugdleden van VGV gaan op wereldreis. Ben jij ook zo benieuwd waar naar toe? Kom dan gezellig kijken! Om 15.00 uur vertrekken we naar verschillende bestemmingen. Vanaf 14.15 uur kun je al inchecken in de Van Raam Arena.

Jeugduitvoering 2019

Grote Clubactie succesvol!

De Grote Clubactie is geweldig verlopen! We hebben met zijn allen veel loten verkocht en hebben daarmee € 2.384,30 opgehaald voor onze club. Alle lotenverkopers hartelijk dank!
De hoofdprijs is gevallen in de provincie Gelderland. Naast de hoofdprijs zijn er nog 33.000 prijzen te winnen. Ook weten of je in de prijzen bent gevallen? Check dan je lotnummer op de website clubactie.nl.

Groteclubactie Medium

donderdag 3 januari Het Grote Gymfeest

Op donderdag 3 januari starten we in stijl met Het Grote Gymfeest!
Alle basisschool-kinderen zijn welkom.
Groep 1 t/m 4 van 13.30 - 14.30 uur
Groep 5 t/m 8 van 15.00 - 16.30 uur.
Het grote gymfeest is een initiatief van de KNGU om beweging onder jonge kinderen te stimuleren. Entree is gratis, dus neem al je vriendjes en vriendinnetjes mee om lekker te bewegen.
Flyer grote gymfeest

VGV bestaat vandaag 90 jaar

Precies 90 jaar geleden is de gymvereniging V.G.V. opgericht. Op vrijdagavond 14 december 1928 werd in "De Geere" van café Duitshof de oprichting van de Varsseveldsche Gymnastiek Vereniging beklonken.
Leider van het eerste uur was de heer Schepers uit Aalten. Bekende leiders uit die periode daarna waren Beltjes en van Maanen. Eind jaren veertig moest er weer een nieuwe leiding komen en die werd gevonden in het echtpaar Heil uit Amsterdam. Bestuursleden Johan (Pieter) Duitshof en Hanni Hofs togen per vliegtuig vanuit Enschede naar Amsterdam om daar Cor en Truida Heil te contacteren. Onder leiding van het echtpaar Heil (Truida was olympisch turnster in Londen 1948 en in Helsinki 1952 ) bloeide de vereniging op en nam een belangrijke plaats in , in de Varsseveldse gemeenschap.
Eind veertiger jaren werd ook de nieuwe turnzaal (Tekenschool) aan de Pallandtstraat in gebruik genomen. Omdat het plafond eigenlijk te laag was werd er stuk uitgezaagd zodat de turners er hun reuzendraaien konden trainen.
Begin jaren zestig waarin de heer Pieper hoofdleider was werd de gemeentelijke gymzaal aan de Wilhelminalaan in gebruik genomen.
Cor en Truida Heil namen na het vertrek van dhr. Pieper de leiding weer op zich. Cor verzorgde de recreatieve lessen en Truida was specialiste in het opleiden van wedstrijdturnsters en turners. In die jaren werd er ook jaarlijks deelgenomen aan de KNGU kampen in Beekbergen. In 1972 namen Cor en Truida Heil afscheid en werd de hoofdleiding overgedragen aan Ad Helmink.
Begin 70 er jaren organiseerde het actieve bestuur onder aanvoering van Gerrit Jansen diverse evenementen die landelijke bekendheid genoten, zoals het Russische Turngala in 1972. De interland Nederland-Roemenië in 1974 en het Chinese Turngala 1976. Deze hoogtepunten binnen het bestaan van VGV trokken duizenden bezoekers naar de van Pallandthal in Varsseveld. Deze gebeurtenissen inspireerden ook de toenmalige leiders en had zijn weerklank op de ontwikkeling en niveau van de wedstrijd turners en turnsters van VGV.
Naast het recreatieve gymmen en het wedstrijd turnen, werd ook de deelname aan de jaarlijkse allegorische optocht een belangrijk onderdeel van de VGV activiteiten.
Prachtige creaties en vele hoofdprijzen sierden de wagenbouwers van VGV.
De turncultuur in Varsseveld kreeg een flinke boost door alle nationale en internationale wedstrijden en optredens die er in Varsseveld gehouden werden. Waren het in eerste instantie de jongens en herenturners die op nationaal niveau successen boekten, ook de turnsters onder technisch vakkundige leiding van Martin Nijkamp maakten landelijk steeds meer furore. Uiteindelijk komt dit alles voort uit de breedtesport, waarin VGV met een twintigtal leidsters en leiders dagelijks bezig is om de Varsseveldse jeugd een leven lang te laten bewegen.
Hoogtepunt in het 90 jarige bestaan van VGV is wel de nieuwbouw van de Van Raam Arena, die met een onnavolgbare energie van voorzitter Stefan Heusinkveld, Martin Nijkamp en wethouder Gerard van Balveren tot stand is gekomen. Één van de modernste turnhallen van Nederland.
Met dank aan allen die zich voor VGV hebben ingezet in de loop der jaren, is VGV nu wat het is een toonaangevende vereniging die niet alleen in Varsseveld, maar ook in de Nationale turnwereld een belangrijke plaats inneemt.
Bijdrage van Ad Helmink 
historievgv4