VGV bestaat vandaag 90 jaar

Precies 90 jaar geleden is de gymvereniging V.G.V. opgericht. Op vrijdagavond 14 december 1928 werd in "De Geere" van café Duitshof de oprichting van de Varsseveldsche Gymnastiek Vereniging beklonken.
Leider van het eerste uur was de heer Schepers uit Aalten. Bekende leiders uit die periode daarna waren Beltjes en van Maanen. Eind jaren veertig moest er weer een nieuwe leiding komen en die werd gevonden in het echtpaar Heil uit Amsterdam. Bestuursleden Johan (Pieter) Duitshof en Hanni Hofs togen per vliegtuig vanuit Enschede naar Amsterdam om daar Cor en Truida Heil te contacteren. Onder leiding van het echtpaar Heil (Truida was olympisch turnster in Londen 1948 en in Helsinki 1952 ) bloeide de vereniging op en nam een belangrijke plaats in , in de Varsseveldse gemeenschap.
Eind veertiger jaren werd ook de nieuwe turnzaal (Tekenschool) aan de Pallandtstraat in gebruik genomen. Omdat het plafond eigenlijk te laag was werd er stuk uitgezaagd zodat de turners er hun reuzendraaien konden trainen.
Begin jaren zestig waarin de heer Pieper hoofdleider was werd de gemeentelijke gymzaal aan de Wilhelminalaan in gebruik genomen.
Cor en Truida Heil namen na het vertrek van dhr. Pieper de leiding weer op zich. Cor verzorgde de recreatieve lessen en Truida was specialiste in het opleiden van wedstrijdturnsters en turners. In die jaren werd er ook jaarlijks deelgenomen aan de KNGU kampen in Beekbergen. In 1972 namen Cor en Truida Heil afscheid en werd de hoofdleiding overgedragen aan Ad Helmink.
Begin 70 er jaren organiseerde het actieve bestuur onder aanvoering van Gerrit Jansen diverse evenementen die landelijke bekendheid genoten, zoals het Russische Turngala in 1972. De interland Nederland-Roemenië in 1974 en het Chinese Turngala 1976. Deze hoogtepunten binnen het bestaan van VGV trokken duizenden bezoekers naar de van Pallandthal in Varsseveld. Deze gebeurtenissen inspireerden ook de toenmalige leiders en had zijn weerklank op de ontwikkeling en niveau van de wedstrijd turners en turnsters van VGV.
Naast het recreatieve gymmen en het wedstrijd turnen, werd ook de deelname aan de jaarlijkse allegorische optocht een belangrijk onderdeel van de VGV activiteiten.
Prachtige creaties en vele hoofdprijzen sierden de wagenbouwers van VGV.
De turncultuur in Varsseveld kreeg een flinke boost door alle nationale en internationale wedstrijden en optredens die er in Varsseveld gehouden werden. Waren het in eerste instantie de jongens en herenturners die op nationaal niveau successen boekten, ook de turnsters onder technisch vakkundige leiding van Martin Nijkamp maakten landelijk steeds meer furore. Uiteindelijk komt dit alles voort uit de breedtesport, waarin VGV met een twintigtal leidsters en leiders dagelijks bezig is om de Varsseveldse jeugd een leven lang te laten bewegen.
Hoogtepunt in het 90 jarige bestaan van VGV is wel de nieuwbouw van de Van Raam Arena, die met een onnavolgbare energie van voorzitter Stefan Heusinkveld, Martin Nijkamp en wethouder Gerard van Balveren tot stand is gekomen. Één van de modernste turnhallen van Nederland.
Met dank aan allen die zich voor VGV hebben ingezet in de loop der jaren, is VGV nu wat het is een toonaangevende vereniging die niet alleen in Varsseveld, maar ook in de Nationale turnwereld een belangrijke plaats inneemt.
Bijdrage van Ad Helmink 
historievgv4

Huldiging jubilarissen

De vereniging VGV zelf bestaat 90 jaar en kent vele trouwe leden. 
Tijdens de jubileum avonduitvoering zijn de jubilarissen gehuldigd.

Huldiging jubilarissen VGV 2018 Medium

Van links naar rechts:
Joke Kaminiski, 50 jaar, Ilse Nijkamp 40 jaar, Grada Smeenk 40 jaar, Anke Arentsen 25 jaar, Astrid Hofs 40 jaar, Beppie Bussink 40 jaar, Ad Helmink 60 jaar, Ria ten Brinke 65 jaar en Letta Heijink 80 jaar. Andere jubilerende leden die helaas niet bij de uitvoering aanwezig waren zijn Annie Hogeboom, Gerrie te Mebel, Miep Mol en Hennie Terpsma met 25-jarig jubileum en Kia van der Linde met een 50-jarig jubileum

Jubileum nieuwsbrief online

Nieuwsbrief november met speciale aandacht voor het 90-jarig jubileum van VGV Varsseveld
Nieuwsbriefnov
nieuwsbriefnov2


VGV is winnaar beweegfeest met turntoppers

De KNGU viert 150 jaar gymsport en trakteert VGV op een beweegfeest! Op 1 december komen vier nationale turntoppers naar Varsseveld om een clinic te geven!
Dit zijn Bram Verhofstad, Kirsten Polderman, Elze Geurts en Michel Bletterman. Om 13.00 uur start het Beweegfeest voor VGV leden vanaf 7 jaar en ouder. Doe je mee? Stuur dan snel een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en zet daar in je naam, leeftijd en stel eventueel een vraag aan één van deze turntoppers. 
Dit compleet gewonnen beweegfeest vormt het slot van onze jubileum activiteiten.
Geef je snel op want vol=vol.
poster beweegfeest vgv Medium
handtekening kaart beweegfeest vgv Medium

#vgv90jaar #gymsport150jaar

 

Video van recordpoging VGV Varsseveld

Even een kleine terugblik op onze recordpoging van zondag 4 november. Wat is er veel gesprongen, getokkeld en gedanst!
Daarna meteen weer door naar onze volgende jubileumactiviteiten.

 

VGV Recordpoging geslaagd

Op zondag 4 november is er 7,5 uur non-stop gesprongen, gedanst en getokkeld. We hebben een record gehaald en een geweldige dag gehad. Met de opbrengst van deze sponsoractie wil VGV zelf goede belichting kopen. Nu wordt het iedere keer gehuurd voor onze uitvoeringen. Vandaar de sponsoractie "zet ons in de schijnwerpers"Iedereen die hieraan mee heeft gedaan en geholpen: super bedankt!
springen
45404970 1085571864956727 7405789753188024320 n 2

 

KNGU en VGV vieren jubileumfeest

De gymsport in Nederland bestaat 150 jaar en VGV Varsseveld bestaat bijna 90 jaar. Laten we dit met z'n allen gaan vieren! Super leuk om ons 90-jarig feestprogramma af te sluiten met een beweegfeest met alle jeugdleden van de gymverenigingen uit de regio. Vandaar dat VGV mee doet aan de gymsport.nl actie om een beweegfeest te winnen met Dutch Gymnastics On the Move. 
Vijftig jaar geleden hebben we ook samen een feestje gevierd met de 100-jarige KNGV, maar dat was een beetje stijfjes zoals je op de foto ziet. Dit past niet echt bij een gymvereniging waar volop beweging in zit. Een goede reden om er nu een echt beweegfeest van te maken voor iedereen!
Zullen wij het feestje winnen met de beweegkar en Nederlandse topper?
#aanonszalhetnietliggen #gymsport150jaar #vgv90jaar

VGV feestje 50 jaar geleden

Feestelijk programma VGV 90 jaar

De maand november staat in het teken van ons 90 jarig bestaan!
We hebben deze maand een drietal grote activiteiten voor en door onze leden.
* Op zondag 4 november gaan we met alle jeugdleden een VGV record proberen te vestigen door 7,5 uur non-stop in de ‘Van Raam Arena’ te springen, freerunnen, dansen en gymmen. Met deze actie proberen onze jeugdleden zo veel mogelijk geld op te halen om VGV letterlijk in de schijnwerpers te zetten.
Natuurlijk ben je deze dag ook van harte welkom om iedereen die meehelpt aan de recordpoging aan te moedigen!
* Op zaterdag 24 november houden we onze speciale feest-avonduitvoering
* Op zondag 25 november 90-jarige Feestdag voor alle leden van VGV

VGV 90 jaar feest
Ballon 90

 

 

Veel animo voor Megafestijn

Op zaterdag 6 oktober zijn de deuren van de Van Raam Arena open gezet voor het Megafestijn.
Het was een zeer geslaagde ochtend met meer dan 160 kinderen van 5 verschillende verenigingen.

Megafestijn Gym VGV Varsseveld

Bestuurswisselingen VGV

Tijdens de jaarvergadering hebben er verschillende bestuurswisselingen plaats gevonden. Bij het jeugdbestuur nam Willemijn van der Borg afscheid. Na vele actieve jaren bij het jeugdbestuur wordt haar plek nu opgevuld door Huub Naves. Ook bij het bestuur vonden er wisselingen plaats. Stefan Heusinkveld nam afscheid als voorzitter. Hij zat in totaal 18 jaar in het bestuur van VGV en was hiervan 11 jaar voorzitter. Stefan was onder andere nauw betrokken bij de bouw van de nieuwe turnhal en zette zich in voor de vele acties die VGV door het jaar heen organiseert. Het 'hamertje' van voorzitterschap wordt door gegeven aan Ilse Nijkamp. Na vele jaren secretaris te zijn geweest gaat zij een nieuwe uitdaging aan als voorzitter van VGV. Nieuw in het bestuur is Astrid Hofs. Zij zal vanaf nu de taak van secretaris op zich nemen.

Stefan en Willemijn   Stefan en Ilse

Grote Clubactie Wij doen mee!

Koop nu online je loten op https://clubactie.nl/actie/VGVVarsseveld. € 3,- per lot en 80% van de opbrengst gaat naar de club!
Het bedrag wordt éénmalig van de rekening van de koper afgeschreven. Het lotnummer wordt op het bankafschrift vermeld. 
Kijk hier op onze actiepagina!
Grote Clubactie

 

Nieuwsbrief september online

De eerste nieuwsbrief van het seizoen 2018/2019 lees je hier.

De vakantie is weer voorbij. We hebben kunnen uitrusten en genieten van een warme zomer.
Nu is het tijd om weer in beweging te komen. 
V.G.V start dit sportjaar met veel activiteiten, waaronder het 90-jarig jubileum van onze vereniging! 
In deze nieuwsbrief lees je o.a. meer over:

 
  • Veranderingen en even voorstellen nieuwe leiding
  • Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 24 september om 20.00 uur
  • Start Grote Clubactie
  • Megafestijn op 6 oktober
  • Vakantierooster seizoen 2018/2019
  • Bericht van de wagenbouwers

Veel leesplezier!

Megafestijn op 6 oktober

Op zaterdag 6 oktober 2018 organiseren we een megafestijn in de Van Raam Arena.
Tijdens dit festijn kunnen recreatieve jeugdleden van verschillende gymverenigingen gratis gymmen, springen en free runnen!

Het programma ziet er als volgt uit:

9.00 tot 10.00 uur:
Peuters en kleuters (zonder ouders)
3-5 jaar, tot en met groep 2 basisschool: gymmen, springen, klimmen, klauteren

9:00 tot 10.30 uur:
Vanaf groep 5: freerunning

11:00 tot 12.30 uur:
Groep 3 t/m 7 basisschool: gymmen en springen
EN Groep 8 en VO: turnen, gymmen en springen

Opgeven bij de leiding van VGV
Informatie voor andere regionale gymverenigingen klik hier
facebook of site PR

 

 

24 september jaarvergadering VGV

Hierbij willen we onze leden uitnodigen voor een bijzondere editie van de algemene ledenvergadering op maandag 24 september om 20.00 uur in de Van Raam Arena.
De huidige voorzitter Stefan Heusinkveld neemt na 10 jaar afscheid van zijn voorzittersrol. Ilse Nijkamp wordt door het bestuur voorgedragen als nieuwe voorzitter.
Tijdens de ALV zal door de aanwezige leden worden gestemd over haar voordracht. In de bijlage de agenda voor de jaarvergadering van VGV d.d. 24 september 2018.
Klik hier voor agenda van de Jaarvergadering VGV

Train(st)er voor een meisjes/dames selectiegroep gezocht

De Varsseveldse Gymnastiek Vereniging is met ingang van seizoen 2018/2019 op zoek naar een
Train(st)er voor een meisjes/dames selectiegroep 3e en 4e divisie.

Lees hier de vacaturetekst.

Dames selectie

 

Medaille regen voor VGV

Voor het eerst in de geschiedenis van VGV behaalde een acro team een medaille op het NK.
Annefleur Schoemaker, Jet Scheuter en Lisa Tijhuis behaalden in Oss een zilveren medaille in het E-niveau.
Bij de heren vielen maar liefst 6 turners in de prijzen in de 3e divisie tijdens het NK in Hoofddorp. In de meerkamp werd Nick Willemsen, jeugd 9, 3e. Tevens werd hij Nederlands Kampioen op voltige. Zijn jongere broer Colin, instap 17, behaalde zilver op sprong en zijn broer Jason, junior niveau 8, behaalde brons op ringen en sprong. Milan Venderbosch, pupil 15, ging er met de zilveren plak vandoor op sprong. Bij junior niveau 7 werd Tim Stienissen Nederlands Kampioen op vloer. Tim Clappers, uitkomend voor Margriet Didam en ook trainend bij VGV, werd Nederlands Kampioen op voltige.
Bij de dames werd Isa Smeitink in de meerkamp Nederlands Kampioen pupil 1, N2 in Tilburg. Isa komt uit voor Ypsilon/turnschool Achterhoek en traint eveneens bij VGV.
Alle medaillewinnaars ‘Van harte gefeliciteerd!’

Acro VGV team Heren
Isa

Talententest meisjes zaterdag 16 juni a.s.

Op zaterdagmorgen 16 juni wordt de jaarlijkse talententest gehouden bij V.G.V.
Wij zoeken meisjes van geboortejaar 2011 of 2012 die het leuk vinden om te leren turnen, springen op trampolines en zwaaien op de rekstokken.
Van 9.00 tot 10.00 uur is de talententest en daarna mag er nog een half uur vrij gespeeld worden in de turnhal.
Opgeven per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

34687522 961961693984412 3809252064425410560 o

Update over privacywetgeving

Het zal u vast niet ontgaan zijn, vanaf 25 mei jl. is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. In de hele EU geldt dan dezelfde privacywetgeving. 

WELKE PERSOONSGEGEVENS VERWERKT V.G.V. VARSSEVELD?
Mensen die zich op www.vgvvarsseveld.nl inschrijven voor de nieuwsbrief, geven daarvoor zelf enkel en alleen hun naam en mailadres op. Mensen die zich als lid, leiding of donateur van de vereniging aanmelden worden ingeschreven in Digimembers. Dit is het ledenadministratie programma van de K.N.G.U. waar V.G.V. en andere gymverenigingen mee werken. Hiermee worden ze ook automatisch op de verzendlijst van de V.G.V. nieuwsbrief gezet.

WAARVOOR GEBRUIKT V.G.V. VARSSEVELD DEZE GEGEVENS?
V.G.V. gebruikt deze gegevens om leden, donateurs, ouders/verzorgers en alle betrokkenen op de hoogte te houden. Dit betreft informatie over bijvoorbeeld wijzigingen van het lesrooster, leiding, aankondiging van activiteiten of andere nieuwsupdates gerelateerd aan onze vereniging. Daarnaast ontvangt de groep actieve leden (administratieve) informatie over de betaling van de contributie en gerichte mails van de groepsleiding waaraan het lid deelneemt. Deze gegevens worden uiteraard niet verstrekt aan derden en worden ook niet gebruikt voor andere doeleinden dan hierboven beschreven staat.

BEWAARTERMIJN PERSOONSGEGEVENS?
V.G.V. Varsseveld zal de persoonsgegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld.

UITSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en u wordt uitgeschreven.

VGV Nieuwsbrief 001

Schema toestelkampioenschappen

Aankomend weekend is het al zover! Twee dagen vol spannende wedstrijden. Bekijk de poster even goed voor welke niveaus, er op welk moment om de medailles gaan turnen. De sterretjes met de nummertjes laten zien wanneer er turnsters van VGV aan de beurt zijn!
32095454 947305605450021 5200841336848121856 o