Eerste plaatsingswedstrijden turnsters A-selectie

Eerste plaatsingswedstrijd veelbelovend

Alle turnsters van de A-selectie hebben hun eerste plaatsingswedstrijd gehad.
Er waren vele goede resultaten en er waren een paar mooie come-backs.
Mooie come-backs van Anne van Maanen en Elisan Peters. Anne turnde voor het eerst sinds anderhalf jaar na haar blessure weer een wedstrijd en deed dit prima met een mooie 5e plaats bij de jeugd 2e divisie.

Een mooie 7e plaats voor Elisan Peters bij de senioren 2e divisie. Ook voor Elisan was een volledige meerkamp lang geleden . Zowel Anne als Elisan turnden nog niet hun volledige programma’s, maar zijn weer goed op weg. De wedstrijd stond dan ook volledig in het teken van proces gericht denken. Niet het resultaat telt, maar het proces. Kijken waar je stond en kijken waar je nu staat en dan kunnen beide turnsters alleen maar tevreden zijn. Evenals Maureen Krijger welke door verplichte promotie de overstap moest maken van 2e naar 1e divisie. Maureen heeft keihard gewerkt, want op alle vier de toestellen heeft Maureen een volledig nieuw wedstrijd programma waarmee ze, naar nu bleek, op de wedstrijd prima uit de voeten kan (7e) in het enorm hoge niveau van de senioren 1e divisie. Ontwikkelingsgericht denken ook voor Fleur in de jeugd 1 N3. Dit jaar van District 1 naar Nationaal 3 niveau omhoog gegaan. Fleur turnde keurig haar programma en maakt veel progressie.


Pien Eising (1e, junioren 1e divisie) en Kirstin Bleuming (1e, senioren 2e divisie) behaalden prachtige eerste plaatsen en Imara Krijger (2e instap N2) en Lynn Nijkamp (2e jeugd 1 N2) behaalden prima 2e plaatsen.

Ook Evi Baten kende een prima debuut bij de instappers N2. Twaalfde in de meerkamp, met zelfs op brug het hoogste cijfer. Marjolein Nijhuis kende een slechte start op haar beste toestel (brug), maar herstelde zich op de overige toestellen prima. Veel perspectief voor Marjolein op de volgende wedstrijden. Aurora turnde naar behoren met hier en daar een foutje. Bij de jeugd N3 turnden Cato en Demi netjes. Cato zelfs zonder grote fouten en turnde zich bijna op het podium. Demi had ook zicht op het podium, maar in het laatste rondje wilde de balk even niet meewerken.
Een week daarvoor hadden Isa, Anouk en Tatum hun seizoen opening al gehad bij de pupillen 2 N3. Hierbij turnde Isa naar een mooie 1e plaats. Turnde Anouk prima naar een 6e plaats en turnde Tatum met hier en daar een foutje naar de 18e plaats.
Helaas konden Lotte Branderhorst, Silke Vink en Nina Jansen niet meedoen deze wedstrijd.
Al met al een zeer geslaagde opening van het seizoen en kijken we vol goede moed uit naar de volgende wedstrijden.