Nieuws van de B-selectie Meisjes/dames

Turnen dames heeft nu ook Instagram!
Volg de verrichtingen van de turnsters nu ook via Instagram! 
@VGVturnendames
https://www.instagram.com/vgvturnendames/?hl=nl

1e plaatsingswedstrijd 3e divisie - seizoen 2016-2017
Op 26 november was het voor de turnsters uit de 3e divisie tijd voor de eerste plaatsingswedstrijd van het seizoen.
In de eerste wedstrijd van de dag was het de beurt aan Evi Baten, pupil 1 N3. Zij begon sterk aan haar wedstrijd met 3 goede oefeningen op vloer, sprong en brug. Helaas moest ze ondanks een strakke en nette balkoefening de balk voortijdig verlaten. Evi eindigde op de 4e plaats. Fleur Donderwinkel moest helaas deze wedstrijd laten schieten.
In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de jarige Iris ten Have en Vera Buevink. Ondanks de griep van afgelopen week, begon Vera bij de junioren toch aan haar wedstrijd. Na twee toestellen bleek dit nog te veel voor haar te zijn, waardoor er besloten was om te stoppen met de wedstrijd. 
Iris, jeugd 2, mocht op haar verjaardag haar eerste wedstrijd van het seizoen turnen. Met een paar foutjes op brug en balk eindigde Iris op een keurige 12e plek, waarbij er nog veel perspectief voor haar is.
In de derde wedstrijd van de dag was het tijd voor de senioren. Tess Vreman, vorig seizoen nog 4e divisie en Irene Houwers, vorig seizoen nog niet bij Varsseveld turnend waren aan de beurt. Helaas zorgde een gebroken enkel een paar weken geleden ervoor dat Irene nog niet kon deelnemen aan deze wedstrijd. 
Voor Tess was dit de overstap van de 4e naar de 3e divisie, waarbij de verwachtingen onzeker waren. Echter turnde Tess een stabiele en goede wedstrijd met veel perspectief voor de volgende wedstrijden, wat haar, boven verwachting van haarzelf een 5e plaats opleverde.
Op zaterdag 17 december staat de tweede plaatsingswedstrijd gepland te Winterswijk.

 

2e plaatsingswedstrijd 4e divisie
Op zaterdag 30 januari 2016 was het voor het grootste gedeelte van de B-selectie tijd voor de tweede plaatsingswedstrijd.
In Doetinchem mochten de instappers en de pupillen 1 beginnen met de eerste wedstrijd van de dag. Bij de instappers turnden Isabelle en Nicky een goede wedstrijd, wat Isabelle een 4e plek en Nicky een 16e plek opleverde. Nikki turnde 3 van de 4 onderdelen fantastisch, maar liet op balk helaas de punten liggen. Hierdoor eindigde ze als 22e. Noa en Suze maakten verschillende foutjes waardoor ze als 23e en 27e eindigde. Toch was er bij de instappers al een vooruitgang te zien ten opzichte van de vorige wedstrijd, wat toen hun eerste wedstrijd was. 
Bij de pupillen 1 turnden Suus en Tess een goede wedstrijd. Tess mocht hier het brons in ontvangst nemen en Suus eindigde op een 8e plek.
In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de junioren. Helaas kon Janke niet deelnemen vanwege een blessure. Anne en Dionne turnden allebei een prima wedstrijd, ondanks dat beiden een foutje gemaakt hadden eindigden ze op de 4e en 5e plaats.
In de laatste wedstrijd van de dag was het de beurt aan de jeugd 1 en de senioren. 
Daniek en Lynn turnden bij de categorie een prima wedstrijd. Daniek eindigde hier zelfs als 2e en Lynn eindigde als 14e.
Bij de senioren werden er hier en daar foutjes gemaakt, maar toch werd er prima geturnd. Ilse werd hier 3e, Tess 4e en Janneke als 10e.
Op zaterdag 19 maart is het tijd voor de laatste plaatsingswedstrijd te Winterswijk waarna we weten wie er doorgaan naar de regiofinale.
IMG 8841  IMG 8851  IMG 8856